• Current location: Manila, going to Delhi Monday 11 June
  • 2644 days on the road
  • 23 countries visited
  • 140 people donated

I bike it, you bank it!

Follow me on Facebook!
Follow me on Twitter!

Loading...

  • Start: Amsterdam
  • Finish: Singapore
  • 65.000 euro
  • 59.555 euro raised
  • 16.150 euro cycled

The Racer

Mijn naam is Bart de Vries, ook wel bekend als “The Fundracer”.

Op deze site kun je alles lezen over mijn fietstocht van Amsterdam naar Singapore, waar ik zaterdag 17 september 2011, om 11 uur in de ochtend voor vertrek! Openbaar vervoer is niet toegestaan gedurende de tocht (behalve zo nu en dan een boot, want ik ben niet zo’n goede onderwaterfietser). Buiten het feit dat ik dit voor het avontuur doe, hoop ik met deze tocht ook een kinderziekenhuis in Nepal en een school in Manila te helpen. Dit zijn projecten die geselecteerd en gecontroleerd zijn door twee Nederlandse stichtingen (ANBI status).

Het werkt als volgt: Ik kan net zo ver rijden als dat er afstand is gedoneerd. Een kilometer kost maar één euro. De totale afstand bedraagt 25,000 km! Door kilometers te doneren kun jij ook deel uitmaken van mijn reis! Elke euro die gedoneerd wordt gaat rechtstreeks naar deze projecten. Een heleboel schoolkinderen in Manila en ongeboren babies, zwangere moeders en (zieke) Nepalese kinderen zijn je er heel dankbaar voor.

Veel plezier met rondkijken op deze site!

Vriendelijke groet,

Bart de Vries / The Fundracer.

Een hoop mensen vragen zich af of je ooit echt hebt gefietst?
Nee niet "echt".

Sorry?
Niet echt.

Maar… Je gaat wel naar Singapore fietsen toch? Vanaf Amsterdam? Een enorme tocht? Op een fiets?
Ja. Ik ga naar Singapore. Op een fiets. Dat is inderdaad een hele lange reis.

Sommige mensen denken dat je het niet gaat halen. Wat heb je tegen hen te zeggen?
Nou ja, dat dat vind ik niet zo erg. Zo lang ze me willen sponsoren en wat van de afstand doneren die ik moet overbruggen, kan het me eerlijk gezegd niet schelen of ze zouden denken dat ik niet in staat zou zijn om de grens van Nederland over te komen. Of dat ze denken dat ik de president van de Verenigde Staten ben!

Ok duidelijk. Kan je ons wat over je zelf vertellen?
Natuurlijk. Mijn naam is Bart de Vries. Ik ben 29 jaar oud en ik woon in Amsterdam. Tegen de tijd dat ik zal vertrekken ben ik overigens 30. Ik heb in Amsterdam ook gestudeerd (geologie), maar ik werk nu voor een bank. Ik heb daar nu een aantal jaren gewerkt, maar ik was klaar voor een “nieuwe uitdaging” zoals ze dat zeggen. En niet zo maar een carrièreswitch of iets dergelijks, maar iets dat een beetje meer.., laten we zeggen méér betekende. Bovendien had ik al een tijdje plannen om eens een mooie (wereld)reis te maken dus toen de tijd kwam dat ik klaar was voor een nieuwe stap in mijn leven vroeg ik me af of ik deze twee verlangens kon combineren. Een vriend van me (Ente Groot) fietste in die tijd van Amsterdam naar Kaapstad. Zodra ik hier lucht van kreeg wist ik direct wat ik moest doen: ik wilde ook een idioot eind fietsen!

Waarom Singapore en niet bijvoorbeeld.. Brussel?
Nou, het klinkt heel ver weg.  En als je via Nepal gaat, zoals ik van plan ben, kom je ook door het Himalaya gebied, wat erg hoog ligt. En vanwege mijn geologische achtergrond is dit iets waar ik me erg op verheug. Ook kijk ik uit naar de enorme verscheidenheid aan culturen en mensen die je tegen gaat komen als je zo’n afstand van west naar oost aflegt. Ik denk dat dat heel indrukwekkend is. Dat allemaal: en ik ben al eens in Brussel geweest.

Juist. Kun je me vertellen waarom je juist deze 2 projecten hebt gekozen om voor te fietsen: een ziekenhuis in Nepal en een school in Manilla?
Ja. Ik zou je graag willen vertellen dat ik op mijn reizen door Nepal en door de Filippijnen zo veel pijn en leed mee heb gemaakt dat ik daar mijn steentje aan bij wilde dragen, etc. Maar dat kan ik niet. Ik ben er nooit geweest. Anderen hebben deze ervaringen wel gehad. En zij kunnen je daar nog veel beter over vertellen dan ik dat kan. Je kunt hun verhalen lezen onder de “The Fund” knop bovenaan de pagina. Ik hoorde alleen over de ervaringen van deze mensen en ik wilde hen echt steunen. Ik heb een hoop respect voor mensen die niet zo maar met de stroom mee gaan, maar echt opstaan en iets doen aan de problemen die ze in de wereld zien! Die initiatief tonen en leiderschap. In het geval van het ziekenhuis in Bhaktapur in Nepal is dit het geval met de oprichter er van: Shyam. Hij heeft zelf een heel ziekenhuis opgericht nadat zijn zoon, Siddha bij een tragisch ongeluk was omgekomen omdat er in de onmiddellijke omgeving geen goede medische zorg was. In het geval van de school in de Filippijnen zijn het alle kinderen die daar elke dag vechten om gewoon te overleven. Met de hulp van Young Focus proberen ze nu een beter leven op te bouwen voor henzelf en hun familie door hard te studeren op school om een diploma te bemachtigen zodat ze geen plastic meer hoeven te verzamelen terwijl ze op dezelfde vuilnisbelt werken als waarop hun ouders voor hen ook werkten...

Zijn er mensen die je zou willen danken?
Ik zou Engely Tersteeg en Paul van Wijgerden die de oprichters zijn van Noble House en Young Focus graag willen bedanken. Zij hebben mij geholpen om deze website te bouwen en zijn natuurlijk ook mijn bondgenoten in het bereiken van mijn uiteindelijke doel: EUR 25,000.- voordat ik in Singapore aankom! Verder ook Charlotte Aal, die deze website er zo mooi heeft uit laten zien en nog zoveel meer heeft gedaan dan hetgeen we hadden afgesproken. Ook, zonder het te weten, heeft Ente Groot mij geholpen door dat hij zelf naar Kaapstad is gefietst. Toen hij dat deed dacht ik: als hij het kan, kan ik het zeker (grappie Ente)!! Zijn verhalen waren altijd prachtig om te lezen en hebben me echt geïnspireerd. Verder ook iedereen van het veilingteam met wie ik een grote veiling ten behoeve van The Fundracer organiseer op 27 mei! Ook nog Donald, de regisseur van de homepageclip op de website, die zijn zeer professionele diensten zo maar aanbood toen ik hem tegenkwam in een Tshirt winkel. Mario, de editor en cameraman. En last but not least: Maddalena. Mijn prachtige vriendin die mij ontzettend steunt in dit project.